7. Sınıf Türkçe

Peyami Safa’nın Öyküsü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Peyami Safa’nın Öyküsü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Peyami Safa’nın Öyküsü Metni Cevapları konusunun bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20-22-23-24-25-26-27 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Peyami Safa'nın Öyküsü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 20-22-23-24-25-26-27. Sayfa Cevapları Peyami Safa’nın Öyküsü


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Araştırdığınız yazarın yaşam öyküsünü arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Yusuf Atılgan 27 Haziran 1921 yılında doğmuş Türk yazar ve öğretmendir. 1950 ve 1980 yılları arasında verdiği eserlerle dönemin ilk modernist Türk yazarı olmuştur. Aylak Adam, Anayurt Oteli ve Ölü Su gibi önemli eserleri vermiştir. 


2. Yaşamınızda kimleri kendinize örnek alıyorsunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Yaşamımda sınıf öğretmenimi ve ablamı örnek alıyorum. Çünkü tüm canlılara karşı merhametli ve azimle çalışan insanlar.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki kelimelerin altına, verilen anlamlardan uygun olanların numaralarını örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

Okuduğunuz metinle ilgili 5N1K sorularını kullanarak örnekteki gibi sorular hazırlayınız. Bu soruları arkadaşlarınıza yöneltiniz.
Cevap:

Kim?= Peyami Safa’yı kim takdir ve teşvik etmiştir? 

Ne?= Peyami Safa neler yapmıştır? 

Nerede?= Peyami Safa nerede doğmuştur?

Ne zaman?= Peyami Safa ne zaman doğmuştur?

Niçin?= Peyami Safa niçin öğrenim görememiş?

Nasıl?= Peyami safa nasıl bir çocuktu?


3. Etkinlik

A) Aşağıda verilen özelliklerden hangileri okuduğunuz metinde görülmektedir? Yanlarına çarpı (X) işareti koyarak belirtiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

A) Aşağıda bazı atasözleri verilmiştir. Bu atasözlerini okuyunuz.

B) Arkadaşlarınızla başarı ve çalışma konulu atasözleri araştırarak aşağıya yazınız. Bulduğunuz atasözlerinden beğendiklerinizi velinizin onayını alarak uygun bir sosyal medya ortamında paylaşınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Zaman şeridinde verilen tarihler Peyami Safa’nın hayatındaki önemli tarihlerden bazılarıdır. Bu tarihlerde gerçekleşen olayları, okuduğunuz metinden yararlanarak örnekteki gibi yazınız.
Cevap:

Başlık 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları


6. Etkinlik

“Peyami Safa’nın hayatındaki önemli anlardan hangisinde onun yanında olmak isterdiniz? Peyami Safa’ya o anda neler söylerdiniz?” sorularından hareketle kısa bir konuşma yapınız.
Cevap: Peyami Safa’nın ilk roman denemsinde yanında olmak isterdim. Çünkü ilk denemesindeki heyecanına ortak olmak ve ona varlığımla destek olarak başaracağını söylemek isterdim.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

A) Bir öğrenci, hafta içinde evde çalışacağı dersleri planlamak için bir tablo oluşturmuştur. Bu tabloyla ilgili bilinenler şunlardır:

Türkçe, matematik, fen bilimleri, İngilizce, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde çalışma yapılacaktır.
Her gün iki farklı dersin çalışması yapılacaktır.
Matematik dersi için üç gün, Türkçe ve fen bilimleri dersleri için ikişer gün, diğer dersler için birer gün çalışma planı yapılmıştır.
Fen bilimleri ve sosyal bilgiler dersleri birinci ders; Türkçe, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri ise ikinci ders olarak planlanmıştır.
Türkçe dersinin biri, perşembe günü için planlanmıştır.
İngilizce dersi pazartesi günü için planlanmıştır.
Pazartesi ve çarşamba günleri fen bilimleri, salı ve perşembe günleri ise matematik dersi planlanmıştır.
Sosyal bilgiler ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi aynı gün için planlanmıştır.

Bu bilgilere göre öğrenciye ait aşağıdaki çalışma planı tablosunu doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları


B) Siz de hafta sonu çalışacağınız dersleri planlayacağınız bir tablo oluşturarak bu tabloyu aşağıya çiziniz. Hazırladığınız tabloyu arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları1


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

Aşağıya “çalışkan olmak” konulu, açıklayıcı anlatım biçimini kullanacağınız bir metin yazınız. Yazınızı yazarken “oysaki, başka bir deyişle, özellikle, ilk olarak, son olarak” gibi geçiş ve bağlantı ifadelerini uygun yerlerde kullanınız. Bu kelimelerin altlarını renkli kalemlerle çiziniz.
Cevap: Çalışkan olmak ulaşmak istediğin şeyi ne kadar istediğinle doğru orantılıdır. Çünkü bir şeyi arzu etmek ve onu istemek ne kadar güçlüyse o şeye ulaşmak için daha hırslı, azimli, planlı ve savaşçı yanımızla çalışırız. Çalışkan olmak hayallerin peşinden koşmak, olmak istediğin yere varmak için çabalamaktır.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Bir öğretmeninizle yaşadığınız ve sizi olumlu yönde etkilediğini düşündüğünüz bir anınızı sınıfta arkadaşlarınızla paylaşmak üzere defterinize yazınız. 
Cevap: İlk okul 2. sınıfa gittiğim dönemde bir rahatsızlığımdan dolayı idrarımı devamlı kaçırıyordum. Bir gün ders saatinde tuvalete çıkmam gerekti ancak sınavdaydık. Bir süre sonra istemsizce altıma kaçırmış ve sınavı çözmeyi bırakmıştım. Durumu fark eden öğretmenim kimse fark etmeden sınavı bitirip ara verdiğini söyledi ve herkesi dışarı çıkardı. Kimse beni görmeden ailemi çağırmıştı. Ailem gelene kadar benimle konuşmuş, utanmamam gerektiğini, böyle şeylerin olabileceğine dair rahatlatmıştı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir